Fadderuke og skolestart – orker jeg 5 nye år på skolebenken?

Ja, da var det den tiden av året igjen. De fleste på min alder og min bakgrunn er på vei tilbake fra ferie og sitter å smågruer seg til å starte opp igjen med jobb og barnehager og alskens hverdagsmoro. Et liv jeg for så vidt også kunne hatt, men jeg tok noen litt andre valg denne gangen.
For, hva er vel livet uten litt ekstra studier og utfordringer i hverdagen?

Greit nok, jeg er ikke 50 år gammal, har levd livet fullt ut og kan snart trekke meg tilbake. Jeg er trots alt bare 30 år, har kun 1 Bachelor og 1 høyskolegrad fra før. Men fortsatt, jeg har vært yrkesaktiv i snart 10 år, hatt nærmere millioninntekt og hatt det ganske ok med meg selv hittil.
Det var i grunn først når det smalt i Nordsjøen igjen og firmaet jeg jobbet for den gang nesten gikk konkurs at jeg skjønte at livet kanskje handlet om mer enn bare å sitte foran en pc-skjerm og se på tall hele dagen. Kanskje jeg skulle gjøre litt annet enn bare å være IT-nerd resten av livet og faktisk skape noe for meg selv i fremtiden også?

Det høres kanskje banalt ut? Mange jeg har vært i kontakt med de siste 2 årene skjønner ikke hvorfor jeg ikke satser videre på IT-karrieren min, «det som er så i vinden om dagen», og «det er jo en kjempetrygg fremtid» har jeg fått høre 1000-vis av ganger. Og ja, det er kanskje en trygg fremtid, og ja, det er kanskje masse jobb der ute for meg, men det er jo ikke det jeg egentlig vil lenger og da er det liten vits å kaste bort 30-40 år til foran skjermen og bare se på tall. Er det ikke??

Høyskolelivet i 5 år til?
Det hele ender jo med nå at jeg f.om. i morgen kan se på meg selv som fulltidsstudent enda en gang.
I morgen er det oppmøte i Kuba-parken i Oslo kl 12:00 for åpningssermoni av Fadderuka på Høyksolen Kristiania og Westerdahls. – så det er altså her jeg skal være i 5 år til?

I følge navnet på studiet mitt skal jeg utdanne meg innen Kreativ og Innovativ Forretningsutvikling. Egentlig, en tittel jeg er litt lettere usikker på hva egentlig betyr, men i følge beskrivelsen av studiet så høres dette ut til å være midt i blinken for meg. I følge beskrivelsen vil vi i løpet av Bacheloren lære å starte opp vår egen bedrift, utvikle konseptet rundt denne og drive dette frem til en suksess. Slår man dette sammen med dagens trang i markedet til utvikling av nye konsepter for fremtiden og min langvarige erfaring fra business-markedet fra før, vil dette kunne bli en super miks tror jeg. Hvem vet – det er ikke umulig at jeg ender opp med minst like lange og mange dager på kontoret i fremtiden, muligens mer – men allikevel – målet er i allefall å få noe mer givende å gjøre enn å være tallknuser på IT-avdelingen 🙂

tumblr_static_tumblr_static__640
Denne teksten burde nesten vært tattovert i panna på de fleste av oss som går skole i dag føler jeg 🙂

Men kommer jeg egentlig til å fikse det? Er det mulig å snu hjernen sin over til å være heltidsstudent igjen etter så mange år med fast arbeid og trygghet i hverdagen? 

Vel, altså, jeg må jo bare prøve. 
Jeg kjenner i grunn at jeg sitter med en liten indre uro over at jeg får meg et lite sjokk når studiehverdagen kommer å innhenter meg for fullt. Med litt uflaks ender jeg opp med å få meg en på trynet, men målet er jo såklart noe annet.
Men hva skal egentlig til for å lykkes? Er det enkelt for en på 30 år å slå seg til ro med å sitte på skolebenken i 3-5 år til?

Uansett så braker det løs i morgen midt på dagen. Da er det 1 uke med sosial lek og moro, konserter og forberedende foredrag sammen med et knippe andre nye studenter i Faddergruppe 3 fra HK. Tro om jeg er stort eldre enn alle andre? – uansett – moro blir det det garantert, og jeg må jo bare gjøre det beste ut av det for å få en fantastisk tid på Høyskolen Kristiania.

Har du troen på at jeg greier det? eller kommer jeg til å feige ut etterhvert og trekke meg tilbake til tryggheten som alle andre? 
-Jørn-

PS!! – Følg meg på Instagram og Facebook for de siste oppdateringene i livet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s