Første skoledag på Høyskolen – KIF

Da var studieåret 2018/2019 endelig i gang, og startskuddet på noe helt nytt i livet gikk for fullt.
En studietid jeg bare gleder meg mer og mer til etterhvert som tiden går og jeg kommer mer i gang – allerede etter 10 minutter på første dag, skjønte jeg at dette var det rette valget…

Dagen startet 09:00 på «Loftet» – vår egen studentinkubator på campus med mye info, aktiviteter for å bli kjent og enda litt mer info. 
Etter 30 minutter med masse prat fra studieleder Kristin ble vi satt ut i en «Speed-date» rundt i klassen for å bli kjent, finne ut hvem vi kanskje ville samarbeide med fremover og for å få en liten «ice-braker». Jeg har ikke stor erfaring fra speed-dating, men å kjøre en speed-date med fokus på studier og jobb var ikke bare lett for alle 🙂

MEN – det stoppet ikke med fjolleriet der. Straks etter speed-daten skulle vi samles rundt et bord fullt med legoklosser. Ny oppgave lød som følger – dere får alle 10 minutter på dere til å bygge en figur i lego som representerer dere som best mulig.
Eeehhh ok, jeg strøyk i lego som liten, så dette ble jo interessant nok. Men til slutt klarte jeg å lage noe som lignet et vindu – jeg er jo i det minste en åpen person 🙂

Lunsjen kom brått på oss, og etter å ha kasta i oss noe vi fikk kjøpt på nærmeste plass var det igang igjen. Kjapt besøk fra to av foreleserne vi skal ha senere i året, litt latter rundt deres tidligere karrierer og erfaring endte vi opp med å besøke en av co-lab stedene i nærheten. 

Er det en ting vi skal lære oss er det at vi kommer til å jobbe mye i lignende miljøer. De fleste av oss er jo på skolen for å lære å lage våre egne «Start-ups». Noe som, som regel skjer i slike co-worker spaces rundt omkring.
Her fikk vi også møte en tidligere elev som i sin tid var med å starte inkubatoren vi har på skolen, (Loftet) og høre hva hun drev med i dag og hvorfor hun valgte nettopp KIF som studieretning.

tumblr_static_tumblr_static__640
Dette blir nok mottoet mitt de neste årene fremover 

Dagen ble avsluttet ganske enkelt – ny oppgave 🙂

Vi fikk alle utdelt et navneskilt på starten av dagen. Men i følge Kristin var ikke navnelapper helt det samme lenger – vi måtte jo kunne ta denne navnelappen og videreutvikle konseptet til å bli noe bedre?
«Er det en måte man kan ta konseptet navnelapp, og gjøre det mer intuitivt og lettere å bruke til å bli kjent? dere har 35 minutter i grupper».

Sjukt nok – alle gruppene kom opp med gode ideer – og uten å gå for mye i detalj på dette kan vi si at armbånd, skjorter, klistremerker etc med QRL-koder ble behørig nevnt og koblinger mot SoMe, Avatars etc ble store deler av konseptene som kom frem. Kanskje noe jeg skulle laget som en ide ?

Kort oppsummert – første skoledag ble unnagjort på 6 timer, nå er det en hel uke til neste dag med skole og da er det fag for fullt. I mellomtiden blir det ut og skaffe de siste bøkene, jobbe med et konsept til oppstartsbedriften vi skal gjennom de første 3 månedene av studiet, og ikke minst trene videre som før. – Oslo Marathon nærmer seg like fullt selv om skolen har startet… 

-Jørn-

PS!! – Følg meg på Instagram og Facebook for de siste oppdateringene i livet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s