Team Ingebrigtsen – Er Gjert genial? Eller bare en overambisiøs løk av en far?

Overskriften er kanskje ikke den hyggeligste jeg har laget på lenge? Men det ligger en lang og god tankeprosess bak det hele.

2018_European_Athletics_Championships_Day_5_(27)
De tre brødrene i aksjon under EM i Berlin 2018               Foto: Scanpix

På lik linje med veldig mange andre her i landet følger jeg med på NRK-serien «Team Ingebrigtsen«, og som mange andre klarer jeg ikke la være å la meg fascinere av faren i bildet. Nemlig Gjert Ingebrigtsen
Episode ut og inn kan vi følge denne fanatiske figuren av en familiefar med 7 barn, hvorav 3 av guttene så langt har etablert seg i verdenseliten på mellomdistanse, mens et siste utskudd – minste søster begynner å komme seg fremover i feltet på rundbane selv.

Men en ting det virker som om hele Norge, i alle fall 90% av min Facebook-gjeng har merket seg, er stilen til Gjert. Senest etter denne ukens episode, hvor Ingrid debuterte internasjonalt på 600- og 1500-meter ble vi vitne til hvor hard og kald Gjert kan være med sine barn etter løp.
Det virker rett og slett ikke som det går ann å gjøre den mannen fornøyd, uansett hvor mye du påstår at du løp så fort du kunne og gjorde alt slik du egentlig hadde planlagt det.

Men er det egentlig slik?? Er virkelig Gjert en så dårlig far??

Svaret er like dumt som spørsmålet for mange. NEI – han er på ingen måte en dårlig far. Gjert er på alle måter en god far, men han er dessverre nødt til å sette dette til side for å kunne være så god trener for gjengen sin som han over hodet kan være. Om man følger ekstra godt med i serien ser man også det fantastiske forholdet han har til lille William, sin kone, og ikke minst de andre, eldre barna i familien som valgte å ikke satse på toppidrett.
Problemet og dilemmaet til Gjert er rett og slett, han kan ikke være verdens beste far og verdens beste trener på samme tid.

Jeg ser kjapt over min egen Facebookvegg og finner flere innlegg med hashtaggen TeamIngebrigtsen som skjeller ut Gjert etter noter. «Mannen må jo være sprø», «Mannen eier ikke skam og kan umulig være en god far», «Om det hadde vært faren min hadde jeg ringt barnevernet» er bare noen av utdragene jeg finner om han.
Hva vet egentlig Norges folk om dette? Dersom du hadde sett meg på TV i ny og ne hadde du antakelig hatt en ganske annen oppfatning av meg enn hva du har etter å ha lest bloggen min og sett bildene mine på Instagram. Problemet er vel helst at folk ikke tenker så langt.
Er man virkelig en ræva far fordi man ønsker å hjelpe sine barn med å nå drømmene sine?
I såfall vet jeg om jævlig mange dårlige fedre rundt om i landet. Mest sannsynlig de fleste fedre… 

Gjert er jo på lik linje med både min egen far, og sikkert også DIN far. Gjennom hele oppveksten og gjerne et stykke ut i 20-30 årene har han stilt opp, gjort sitt beste for at du skal lykkes og gjerne ofret en god del på turen. Hva er egentlig annerledes med hva din far gjorde og det Gjert gjør? Annet enn at han antakelig (i følge kåringen på Idrettsgallaen i 2017) er Norges aller beste trener innen friidrett. Og det uten hverken erfaring som utøver eller trenerutdannelse.

Så, dette var altså bare en liten utblåsning fra min side, for å ta en av personene jeg har mest respekt for i hele verden litt i forsvar. Dersom du skal plukke på noen som gjør det han elsker for de han elsker, vær så snill å plukk på noe som er verdt å plukke på 🙂 

Forfatter: Jørn Larsen

Photographer, musician and writer... Live and work in Oslo. Follow my blog for news and tips and tricks ...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s